Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Stort publiktryck på Mitt kök och Allt för Hälsan

Den 6-9 november blev en stor publikhelg med årets upplaga av Mitt kök och Allt för Hälsan på Stockholmsmässan. Det var ett stort intresse från besökarna under samtliga dagar med nöjda utställare och många välbesökta seminarier och provningar på båda mässorna.

Det var ett stort publiktryck på båda mässorna. Totalt besökte 37 368 Mitt kök och 24 324 besökte Allt för Hälsan.

Intresset för Mitt kök, Nordens största publika mässa för mat och dryck, var stort från såväl besökare som utställare. Flera kända mat- och dryckesprofiler var på plats och lagade mat från scener, restauranger och i matlabben. ”Upplevelsepaketen” var årets nyhet och uppskattades då besökare fick en heldag fylld med förbokade aktiviteter. Kockarnas Krog med några av Sveriges främsta stjärnkockar hade fullsatt under samtliga fyra dagar och även Sjömagasinet som fick utöka sin yta ett flertal gånger under mässdagarna.

-I år slog vi många rekord med bland annat matlagningsaktiviteter, vinprovningar och tävlingar. Bäst kanske ändå var de rekordkorta köerna trots den stora mängden besökare, och att kockarna skänkte sitt arvode på 20 000kr för arbetet mot ebola genom Läkare utan gränser, säger en tacksam Daniel Fritzdorf som är projektchef för Mitt kök.

Allt för Hälsan gjorde en nysatsning på temat Friska Medarbetare och öppningsdagen drogs igång med ett välbesökt frukostseminarium på öppningsdagen där specialinbjudna HR-specialister och friskvårdsansvariga från näringslivet samt press fick lyssna på bland annat Mai-Lis Hellénius som är professor och livsstilsforskare på KI. 25 stycken riktade seminarier genomfördes inom ämnet Friska Medarbetare under eventets gång.

Under mässans fyra dagar lyssnade över 10 000 personer på Allt för Hälsans seminarier och föredrag om allt ifrån kost, träning och naturlig skönhetsvård till psykisk hälsa. Blodcentralen var på plats med blodbussen där drygt 100 blodgivare passade på att ge blod under de fyra dagarna och hela 349 personer registrerade sig som nya blodgivare. Drygt 1000 passade på att få en status på sin hälsa hos Friskvårdskollen och 1500 prova-på-massager genomfördes hos massörer knutna till Branschrådet Svensk Massage.

Aktivitets- och föredragsscenerna Boktorget, Yogascenen, Yogagläntan, Kokpunkten och Träningsscenen var väldigt populära och under helgen genomfördes yogakonvent, träningskonvent, crossfit-tävling och SM i poledance. Under helgen genomfördes såväl yogakonvent som andra träningskonvent, samt crossfit-tävling och SM i poledance.

Nästa år kommer Mitt kök gå den 5-8 november och Allt för Hälsan kommer att gå tillsammans med skönhetsmässan Acadermia den 27-29 november på Stockholmsmässan.

För mer information:

Erik Rådström, projektchef Allt för Hälsan, telefon: 070-789 4410, erik.radstrom@stockholmsmassan.se

Daniel Fritzdorf, projektchef Mitt kök, tel 070-7894196,  daniel.fritzdorf@stockholmsmassan.se

Bilder