Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Allt för Hälsan vill lyfta balans i vardagen

Under Allt för Hälsan 27-29 november på Stockholmsmässan erbjuds besökarna en rad olika inspirerande aktiviteter, föreläsningar och seminarier. Mässan har fem olika fokusområden och på varje område finns en scen inom respektive tema för dessa aktiviteter. Att kombinera fysisk aktivitet med rätt kosthållning och inte glömma fysisk och psykisk återhämtning är viktigt. Det är Allt för Hälsans mål att inspirera besökarna till att hitta rätt balans i vardagen. Allt för Hälsan är en del av Fit for Life WKND tillsammans med Fitnessfestivalen och Acadermia.

Mässbesökaren kan välja på många olika och spännande programpunkter under Allt för Hälsan. Mässan har valt att jobba med fem fokusområden:

  • Kropp & Själ
  • Behandling & Relax
  • Kost & Energi
  • Träning & Aktiv hälsa
  • Yoga

Dessa olika områden kommer att ha varsin scen där det erbjuds olika aktiviteter, seminarier och föreläsningar. Två seminariesalar är avsatta för speciella ändamål, en för kost och en för mental hälsa. Ett stort Yogakonvent med fullspäckat program pågår under lördag eftermiddag och söndag förmiddag där besökaren kan testa olika varianter av yoga tillsammans med erkända profiler inom området. Årets nyhet är att grundaren och yogaläraren Pernilla Cristvall även valt att ta in fitnessaspekten av yoga: Fitnessyogan kommer hållas av Ari Lipponen, en entusiasmerande profil.

Många hälsoförfattare till Boktorget
På Boktorget får besökaren chansen att lyssna och inspireras av författarna till de senaste och mest populära hälsoböckerna. Under helgen gästas Boktorget bland annat av Kristin Kaspersen, PT-Fia, Paolo Roberto, Ulrika Davidsson, Kajsa Ingemarsson, Fredrik Paulún och många fler. Besökarna har möjlighet att köpa böckerna och få en pratstund med författarna i signeringshörnan efter avslutat föredrag.

Rosa kokboken pratar om cancer och välmående
Anna Benson – kvinnan bakom Rosa kokboken kommer att finnas på plats med ett flertal gäster. Den första versionen av Rosa kokboken har gjort succé, i början av 2015 hade nästan en miljon kronor samlats in till Cancerfonden. I år kom en uppföljare, Rosa kokboken II där bland annat Izabella Scorupco, Filippa Reinfeldt, Charlotte Kalla, Cecilia Forss och Tilde de Paula Eby medverkar. Under mässdagarna kommer Anna Benson och några av de kvinnor som deltar i boken att finnas på plats. De står i sin egen monter men är även med på Boktorget och Energiscenen.

Aktiv Hälsa-scenen – en scen full av rörelse
En ny scen i hallen är Aktiv Hälsa-scenen. Här erbjuds ett fullspäckat program med träning i fokus. Det blir sprallisaktivitet för barn och modevisning från Casall. Här kan besökaren även träna med D-flex, bevittna SM i Iron-X och lyssna på Pär Johansson från Glada Hudikteatern bland mycket annat.

För mer information besök www.alltforhalsan.se eller kontakta:
Kristin McKechnie, bit. projektledare, kristin.mckechnie@stockholmsmassan.se, 08-749 97 33.
Catarina Oscarsson, pressansvarig, catarina.oscarsson@stockholmsmassan.se, 08-749 43 66.
Felix Andersson, presskoordinator, felix.andersson@stockholmsmassan.se, 08-749 41 92.

Fit for Life WKND består av Fitnessfestivalen, Allt för Hälsan och Acadermia vilka tillsammans bildar Nordens största tränings-, hälso- och skönhetsmässa på Stockholmsmässan den 27-29 november. Med över 400 utställare och 11 scener blir det en helg med massor av inspiration för alla som är intresserade av hälsa, träning och skönhet.

Bilder