Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Premiär för Fit for Life WKND – en fullmatad långhelg inom träning, hälsa och skönhet

Fitnessfestivalen, Allt för Hälsan och Acadermia bildar tillsammans en fullspäckad tredagarshelg under det gemensamma namnet Fit for Life WKND. Det blir en viktig mötesplats för alla som vill få mer inspiration och kunskap om träning, hälsa och skönhet. Fit for Life WKND går av stapeln den sista helgen i november på Stockholmsmässan och biljetterna släpps i september.

De tre mässorna kommer att gå parallellt i varsin hall på Stockholmsmässan och valet att lägga mässorna samtidigt var givet. Många av besökarna intresserar sig för inte bara en och två utan alla tre av helgens delar: träning, hälsa och skönhet. Aldrig förr har intresset varit så stort som det är idag av att träna, må bra, vårda sitt yttre och inre. På Fit for Life WKND får besökarna helheten. Sammanslagningen ger synergieffekter för både besökare och utställare. Det kommer vara en gemensam biljett som gäller för samtliga mässor.

Få en försmak av helgen, se YouTube-filmen ”Välkommen till Fit for Life WKND”.

Allt för Hälsans mål är att skapa en inspirerande mötesplats där både inbitna och nyblivna anhängare av en hälsosam livsstil får full överblick över friskvård och egenvård. Det kommer att finnas scener runtom i hallen och seminariesalar där det allra senaste inom kost, träning, återhämtning och mental hälsa presenteras. Besökaren kommer att kunna prova på olika aktiviteter och även i år satsas det stort på en yogaavdelning, ett yogakonvent och ett träningskonvent.

Tillsammans med Fitnessfestivalen arbetar Allt för Hälsan vidare mot ett friskare näringsliv, främst riktat mot större företag, kommuner, län och landsting.

– Det kändes mycket relevant att fortsätta den påbörjade satsningen gentemot näringslivet. Vi märkte ett stort uppdämt behov av ett forum för att avhandla detta aktuella ämne både vad gäller fysisk och psykisk ohälsa på arbetsplatsen säger Patrik Löwstedt, projektchef för Allt för Hälsan.

Den framgångsrika Fitnessfestivalen som sedan starten för tio år sedan gått i Göteborg kommer nu för första gången till Stockholm. På plats kommer besökarna att få se fartfyllda scenshower och högklassiga föredragshållare på scenerna runtom i hallen varvat med utställande företag som visar de senaste trenderna inom träningsrelaterade produkter och tjänster. Inplanerade tävlingar är t ex Scandinavian Street Workout Open, Nordic Showdown by CrossFit Nordic, hinderbanelopp för barn, SM i Chins, SM i Bardips samt Fit Model Scandinavia. Även Branschdagarna, Guldhjärtat och PT-dagarna för verksamma inom klubbträningsindustrin hålls under helgen samt ett stort gruppträningskonvent och valda delar av den populära kroppskulturtävlingen Luciapokalen.

– Fit for Life WKND är ett nyttigt smörgåsbord presenterat i Stockholmsmässans samtliga hallar. Ett liknande event, under ett och samma tak under en och samma helg, har aldrig tidigare producerats i vår del av världen, säger Ove Rytter, grundare av Fitnessfestivalen.

Acadermia är Sveriges viktigaste mässa inom skönhet & anti-aging både för konsument och bransch. Här får besökaren kunskap om det senaste inom modern skönhet i en exklusiv inramning. Det kommer finnas möjlighet att köpa produkter och prova behandlingar, få tips och råd inom skönhet, äta hälsosamt i Anti-Aging-caféet eller umgås i Champagnebaren. På Lilla Scen blir det shower och tävlingar inom make-up, hår och naglar och på Stora Scen hålls föredrag och paneldebatter med världsledande experter. Mässan öppnas av Eva Nilsson Bågenholm ifrån Socialdepartementet som presenterar regeringens pinfärska utredning av skönhetsbranschen.

– Det känns oerhört spännande att få vara en del av detta stora sammanhang – nu kommer Acadermias utställare nå ut till nya kunder och bygga sina varumärken på ett helt annat sätt. Acadermias mission att verka för en säkrare skönhetsbransch får också en större genomslagskraft, säger Catarina Pap de Pestény, grundare av Acadermia.

För mer information besök www.fitforlifewknd.se.

Stockholmsmässans bildbank för Fit for life Wknd, klicka här och öppna mappen 04. Mässor och välj event.

Få en försmak av helgen, se YouTube-filmen Välkommen till Fit for Life WKND”.

För mer information, kontakta:

Kristin McKechnie, Biträdande projektledare Allt för Hälsan, 0765-27 97 33, kristin.mckechnie@stockholmsmassan.se

Ove Rytter, grundare Fitnessfestivalen, 0708-32 12 12, ove@strongevents.se

Catarina Pap de Pestény, VD Acadermia, 0765-71 02 79, catarina@acadermia.se

Catarina Oscarsson, pressansvarig Stockholmsmässan, 070-789 43 66, catarina.oscarsson@stockholmsmassan.se

Bilder