Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Skönhetsmässan Acadermia inleder samarbete med NOC Sweden

Skönhetsmässan Acadermia startar ett samarbete med branschorganisationen NOC Sweden inför Fit for Life WKND som är en fullmatad långhelg med tre mässor inom träning, hälsa och skönhet på Stockholmsmässan den 27-29 november. NOC Sweden är en branschorganisation för varumärken inom naturliga, ekologiska hudvårds- och skönhetsprodukter.

Acadermia är Sverige viktigaste mötesplats för modern skönhet och i år växer mässan rejält, både till yta och antalet besökare. Samarbetet med NOC Sweden är en viktig del för såväl branschen som för konsumenterna eftersom efterfrågan på ekologiska produkter har en konstant ökat. NOC Sweden satsar stort och kommer att finnas på plats med ett NOC-torg, hålla medlemsmöte, föreläsa m m.

– Visionen är att naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård ska vara det självklara valet för den svenska hudvårdskonsumenten och vi ser att segmentet, precis som eko generellt, är i kraftig tillväxt just nu. Av den anledningen tror vi att det finns utrymme och behov av en stark branschorganisation som kan stödja kategorins utveckling. Vi arbetar nu aktivt med medlemsvärvning för att bli en inflytelserik aktör inom kosmetikbranschen, säger Henrik Olténg, VD för Weleda och en av initiativtagarna.

– Naturlig skönhet har varit ett stående inslag på Acadermia och i år stärker vi detta ytterligare genom samarbetet med NOC. Acadermias mål är att visa upp det senaste inom modern skönhet. Det som händer nu är att de gröna produkterna inte längre är en trend, utan en självklarhet i badrumsskåpet för många, säger Catarina Pap de Pestény, Grundare av Acadermia.

Branschorganisationen NOC Sweden arbetar bland annat för att öka medvetenheten och tillgängligheten av naturliga produkter för både huden, hälsan och miljön där skönhetsprodukter ska vara naturliga, ekologiska och framställda på ett etiskt sätt samt att NOC arbetar för att påverka lagstiftningen i frågor som rör kosmetik allmänt och naturlig ekologisk kroppsvård i synnerhet.

För mer information besök www.fitforlifewknd.se

För mer information, kontakta:

Catarina Pap de Pestény, grundare Acadermia, 0765-71 02 79, catarina@acadermia.se

Kristin McKechnie, Biträdande projektledare Allt för Hälsan, 0765-27 97 33, kristin.mckechnie@stockholmsmassan.se

Catarina Oscarsson, pressansvarig, 070-789 43 66, catarina.oscarsson@stockholmsmassan.se

Bilder