Camp Ripan AB

Vi finns i monter B07:16

Välkommen till Camp Ripan – i hjärtat av Kiruna
I Kiruna finns det mesta, allt från storslagen fjällvärld till spännande arkitektur, från midnattssol till norrsken, från vintriga snöfyllda hundspannsturer till somriga ridturer på islandshästsryggar, och allt där emellan. Vi vill försöka ge dig det bästa Kiruna har erbjuda i äventyr, möjligheter och upplevelser just precis då när du själv väljer att gästa oss.

Camp Ripan är ett familjeföretag och vi som arbetar här vill att du ska känna dig som hemma, som en del av vår familj, när du gästar oss. När vi byggde Camp Ripan till den anläggning den är idag, var vi alla överens – vi ska gräva där vi står. Det synsättet följer med som en röd tråd genom hela vår verksamhet och genomsyrar också tankegångarna när det gäller vårt miljöarbete, inredningsdetaljer och design. Vi ville inte att vår anläggning skulle se ut som ett hotell placerad var som helst i världen, vi ville ha ett uttryck som andades Kiruna. Det är från stadens tre kulturer – den svenska, den samiska och den tornedalska – i kombination med naturens egna kontrastrika färger och former som vi har hämtat inspiration.

Vi är ett hotell, men ett ovanligt sådant. Kiruna är en stor kommun till ytan så vi har plats att bygga på bredden istället för på höjden. Därför har vi inrett våra fina och bekväma hotellrum i stugor med egen ingång, dusch och toalett, de är helt enkelt små privata oaser men ändå med närhet till all service.

Design, inredning och materialval andas renhet och enkelhet, precis som naturen, kulturen och atmosfären i vår fjällstad. Huvudbyggnadens panoramafönster ger stora utblicksytor, precis som vidderna på fjället ger blickfång i fjärran. Och mitt i allt detta, centralt placerad i entrén står eldstaden. Den värmande, livgivande, levande elden som skapat förutsättningar för tidigare släkten att överleva i det många gånger bitvis hårda polarklimatet. Man kan säga att varje plats har sin själ och det trekulturella samhälle vi befinner oss i är vår själ. Vi har grävt där vi står.

Efter en hel dag utomhus, vad är väl bättre än att få koppla av i vårt Aurora Spa och låta dagen långsamt rinna av dig medan du ger dig själv avkopplande bastubad, sköna fotbad, välgörande spaprodukter och uppfriskande poolbad? Kvällen kan med fördel avslutas i vår restaurang där regionens fantastiska råvaror förädlas till kulinariska upplevelser.

Vi ser också fram emot att ha dig och dina arbetskollegor som konferensgäster. Vi menar att ett lyckat möte ger effekter som håller lite längre. Vi på Camp Ripan vill skapa förutsättningar för de effekterna. Hos oss hittar ni en anläggning där ni kommer att trivas och kunna låta er inspireras av naturen och inte minst av människorna, som ska flytta en hel stad.

När du gästar oss på Camp Ripan vill vi att du ska känna dig som hemma fastän du är borta. Vi är en oas i en expansiv stad. Mixen av människor, kulturer och intressen ger också vår anläggning en spännande internationell och chosefri atmosfär. Välkommen!
Hitta oss på kartan

 • Camp Ripan AB

 • Behandling & Relax
 • Kost & Energi
 • Kropp & Själ
 • Träning
 • Lifestyle

 • En annorlunda wellnesanläggning

  En annorlunda wellnesanläggning Till oss på Camp Ripan kan kan du komma som privatperson, företag eller researrangör.

  Hos oss får du njuta av fantastisk mat, en varm och skön säng, vårt prisbelönta spa och massor av aktiviteter för att uppleva Lapland och vår fantastiska natur.

  Våra tre kulturer (samiska, tornedalsfinska och svenska nybyggarkulturen) hållbarhet och wellness är fokus hos oss.

  Vi jobbar hårt med att göra ett så litet klimat avtryck som möjligt och vi är mycket stolta över att vara en Svanenmärkt anläggning.

  När det kommer till wellness har vi vårt prisbelönta Aurora Spa, padelhall, gym och uthyrning av skidor, skridskor och snöskor.
  Skidspår samt fina vandrings stigar ligger precis bakom hörnet från Camp Ripan och du ser vår skidbacke från oss.

  Om du som företag funderar på att boka en wellness resa i Sverige så kommer en resa till Camp Ripan ge oförglömliga minnen för din grupp.

  Hos oss kan du boka in konferens/föreläsningslokaler och lokal för ex. yoga och vi kan erbjuda er skräddarsydda måltider utefter era önskemål.

  Du som företag kan såklart även komma till oss med ett färdigt paket där vi ordnar föreläsare, mat och aktiviteter utifrån vad ni önskar.

  Hos oss har vi stor kompetens inom hälsa i vår personal.

  Vi har tex. yogainstruktör, löptränare, boxningsintruktör, padelinstruktör och Hälsovägledare/Funktionsmedicinsk hälsocoach i vårt gäng och om ni har andra önskemål hjälper vi er såklart med det.

  Kom gärna förbi vår monter så får du veta mer och dessutom ha chansen att vinna en Sami wellness weekend hos oss. Länk till produkten »

 • Länk till produkten

Camp Ripan AB

C/o Ripan Campingvägen 5 981 35  Kiruna Sverige
+46(0)980-630 00 jana@ripan.se www.ripan.se