Aktiva barn

Aktiva Barn – Nytt fokusområde på Allt för Hälsan

Vi välkomnar hela familjen till det nya fokusområdet Aktiva Barn! Här finns ett stort utbud av aktiviteter för barn, föredrag med profiler och experter och möjlighet att träffa organisationer som aktivt jobbar med att få barn att må bättre.

Stillasittandet bland dagens barn och unga ökar! I kombination med en sämre kost och ökad psykisk ohälsa står vi inför en allvarlig samhällsutmaning. Allt för Hälsan vill bidra i kampen till att vända den negativa trenden och skapar därför inför 2019 års upplaga av eventet det nya fokusområdet – Aktiva Barn.

Här kan du som besökare möta utställare, prata med initiativ och organisationer som dagligen jobbar för att vända den negativa trenden, lyssna på föredrag från experter, få inspiration och kunskap från profiler och forskare samt delta i alla möjliga aktiviteter som exempelvis hinderbana, slackline, träning, yoga, dans, meditation och mer. Vi börjar släppa programmet för Aktiva Barn efter sommaren, så håll utkik!

Välkommen till Allt för Hälsan som bjuder både vuxna och barn på inspiration och en aktiv heldag för hela familjen. Vi ses 8-10 november på Stockholmsmässan.

Möjligheter för företag, ickevinstdrivande ideella organisationer och initiativ

Det blir tre aktiva heldagar med inspiration för barn, vuxna, föräldrar och lärare med syfte att sprida kunskap och inspiration om rörelse, kost och psykisk hälsa för våra barn och unga. Vill ditt företag synas i detta sammanhang, kontakta oss så berättar vi mer.

Är ni en ickevinstdrivande ideell organisation eller initiativ med anknytning till barns hälsa? Vi vill gärna lyfta er på mässan.
Kontakta kristin.mckechnie@stockholmsmassan.se för mer information.

Fokusområdet Aktiva Barn innehåller:
- Utställare
- Scen med föredrag, paneler och workshops med experter, profiler och forskare
- Några av Sveriges initiativ, projekt och organisationer som dagligen jobbar med att våra barn och unga ska må bättre
- Aktivitetsytor med hinderbana, slackline, träning, yoga, dans, meditation m.m för barn och vuxna