Pratbubblan

Pratbubblan – spännande program med aktuella profiler och hälsofrågor

Pratbubblan är Allt för Hälsans hjärta och huvudscen. Med ett fullspäckat program från öppning till stängning erbjuds föreläsningar av aktuella profiler och förebilder, av författare och forskare, kostexperter och träningsprofiler. Det här är en plats för dig att landa på, ta en fika i caféet och bli både inspirerad och intresserad.

– Vi har många aktuella författare på plats som ger oss en inblick i olika delar av hälsa, alltifrån hur vi använder våra skärmar, till hur du lagar en klimatsmart och hälsosam måltid. Vi kommer också att ha en del smakprover till publiken och även möjlighet att köpa böcker till mässpris och få dem signerade av våra profiler, säger Emilia Arvidsson, konferencier och ansvarig för Pratbubblan.

Se hela programmet här ➔

Pratbubblan har som fokus att skapa intresse för hälsa och inspiration till att ta steget till ett mer hälsosamt liv. Det behöver inte handla om att räkna kalorier eller väga sig på en våg, här handlar det om kunskap kring vad vi som människor behöver för att må bra. Där rörelse blir en naturlig del i vardagen genom att vi påminner oss själva om den viktiga vardagsmotionen eller där vi tar oss tiden att fixa ett enkelt och näringsrikt mellanmål.

– Det viktigaste av allt är att vi faktiskt säger "ja" till oss själva, där vi accepterar oss själva fullt ut, där vi vill oss själva väl på ett schysst sätt utan att döma, utan snarare med uppmuntran, säger Emilia.

– Vi har flera influencers på plats, bland annat Ida och Sofie från Ångestpodden, Anja Forsnor Wärn och Alexandra Kamperhaug, och Pischa Strindstedt.

Ett axplock av årets programpunkter

Terese Alvéns bok Rörelserik
– Jag är så stolt över det här programmet, varje programpunkt har något särskilt i sig! Något som berört mig extra mycket är Terese Alvéns postumt utgivna bok Rörelserik, där vänner Jane Haglund och Anna Lissjanis kommer och berättar om den fantastiska möjligheten att röra sig året runt, med hjälp av Tereses bok.

Tacksamhet med Kristin Kaspersen
– Jag är väldigt glad över att ha Kristin Kaspersen på plats igen och vi ska tala om Tacksamhet, vilket också har väldigt mycket med hälsa att göra. Med tacksamhet har vi möjlighet att mjukt ta oss an hälsa utan att piska oss själva, och det känns viktigt med ett sådant budskap.

Peter Jihdes liv med diabetes
– Peter Jihde och hans arbete med diabetesfrågan känns viktig ur flera perspektiv, en sjukdom som behöver uppmärksammas och där vi också behöver skapa hopp och tillit.

Återkommande favoriter
– Vi har med oss fantastiska Maria Borelius med hennes bok BLISS, utöver det också  Erica Palmcrantz Aziz som kommer bjuda på smakprover. Sofia Antonsson, vår allas expert inom IBS kommer i år att delta i en speciellt framtagen IBS panel, där vi har flera experter på plats för att tala om de besvär som rör en stor del av befolkningen. En av våra mest populära programpunkter är de med Fredrik Paulún och det kan vi även i år stoltsera med!

Forskning + yoga = sant
– Det ska bli väldigt spännande att få intervjua Sara Hoy som är aktuell med en bok om yoga och vetenskap, där vi faktiskt kan få svar på många frågor som vi "känner" när vi yogar, men som vi inte riktigt kan sätta orden på.

Bli återhämtningssmart
– Vi har med oss Henrik Fexeus och Catharina Enblad Nordlund som kommer ge oss en föreläsning om återhämtning med anledning av deras sprillans nysläppta bok Reload, den kommer jag själv att lyssna till!

Vegomat, klimat och hälsa
– Det känns extra angeläget att ha med Gustav Johansson från Jävligt Gott tillsammans med Linda Bakkman, då de kommer prata om vikten av vego, kopplat både till hälsa och klimat.

Böcker till mässpris
– Passa på att besöka vår bokshop som ligger i anslutning till Pratbubblan. Här kan du köpa böcker till mässpris och dessutom få dem signerade av profilerna på plats.

Har du något tips inför besöket till Allt för Hälsan?
– Mitt tips är att kolla igenom programmet och utställarlistan, och skapa sig ett schema för dagen eller helgen så att man hinner se det man verkligen har kommit för. Det är just mixen av föreläsningar, aktiviteter och utställare som gör att i alla fall jag känner inspiration och en vilja att göra något bra för mig själv. Ibland behöver man en knuff i rätt riktning och Allt för Hälsan kan verkligen vara den knuffen!

Se hela programmet här ➔

Foto Peter Jihde: TV3
Foto Leila Söderholm: Lina Eidenberg Adamo
Foto Kristin Kaspersen: Magnus Ragnvid

Tack till vår sponsor