Det kryllar på vår hud! Varför de goda bakterier som lever på vår hud är nyckeln till en bra hudhälsa

Hitta oss på kartan

De flesta av oss känner till vikten av en balanserad tarmflora för en bra hälsa. Men hur är det med hudfloran och vad vet du om din hudflora? Mikrobiom = hudflora=alla mikroorganismer som lever på vår hud. Det här är ett relativt nytt forskningsområde men som många tror är framtiden när det kommer till hur vi tar hand om vår hud.

Men varför är hudens mikrobiom viktigt? Jo, därför att hudens mikroorganismer skyddar huden mot attacker från skadliga bakterier och virus och kontrollerar vår huds allmänna hälsa. Det är därför vi vill ta hand om de mikroorganismer som lever på vår hud och inte störa deras "hem". En störning i balansen mellan olika typer av bakterier som lever på huden kan leda till hudåkommor som akne, rosacea och eksem.

För att inte störa våra goda bakterier behöver vi ompröva vårt förhållningssätt till vår hud och även hur vi utvecklar och använder hudvård idag. Det här kommer Dr. Johanna Gillbro att prata mer om under sitt föredrag. 

 

Föredragshållare: Hudforskaren Johanna Gillbro, doktor i experimentell dermatologi, som skrivit boken Hudbibeln och är grundare till hudvårdsföretaget Skinome 

 

 

Speakers Corner