Josefin Bengtsson mediterar på en strand

SOUL FLOW med Josefine Bengtsson

I SOUL FLOW mixar och matchar vi traditionell yoga med aktiva meditationer, vi pendlar mellan att ”släppa kontrollen” och ”ta kontrollen” över kroppen, andetaget och känslor. Till härlig musik och med ögonbindlar på leker vi med olika positioner och tekniker för att lämna huvudet och landa in i vår kropp - känna hur den känns på insidan. Vi försöker släppa allt som har med prestation, perfektion och självmedvetenhet att göra för att istället låta stunden bli ett ärligt möte med oss själva.

När Josefine fann yogan och meditationen tog hennes liv en helomvändning. Från att leva med prestationsångest och stress till att idag hittat en helt ny harmoni och närvaro.

Tidigare studerade hon ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm och arbetade därefter som strategikonsult. Under dessa år började hon uppleva yogans magiska effekt mot stress, press och prestationsångest.

Idag brinner hon för att på ett lekfullt och väst-anpassat sätt sprida dessa uråldriga österländska-tekniker till sin omgivning. I sju år har hon rest runt världen och delat hundratals retreat genom sitt företag The Soul Space.

Nu har hon precis blivit mamma, flyttat hem till Sverige och öppnat sitt eget retreatcenter, Lyckhem, i Stockholms skärgård. Josefine vill med sin undervisning inspirera människor att våga flytta sin uppmärksamhet från huvudet och ner i kroppen.