Fixa vikten? Få kunskap och konkreta verktyg av överviktsforskaren

Föreläsare: Erik Hemmingsson

Vikten – en källa till frustration för många. Ibland har det kanske gått åt det håll du vill, men ofta hamnar du förr eller senare tillbaka till ursprungsläget med några eller många kilo fler än du önskar. För dem som skulle behöva gå i vikt kan en känsla av misslyckande ligga nära till hands men Erik Hemmingsson, med över tjugo års erfarenhet av forskning på övervikt, menar att det är inte din karaktär det är fel på. Han är aktuell med boken Slutbantat : förstå din kropp och få en vikt som håller livet ut (Bonnier Fakta, 2018).

Under denna föreläsning får du kunskap om våra olika fysiologiska förutsättningar och vad forskningen säger om övervikt. Du kommer också få insikter kring aptit och mättnad och hur du med konkreta verktyg kan ta dig an din unika utmaning. Erik Hemmingsson är en av Sveriges ledande överviktsforskare och är idag verksam vid Gymnastik- och Idrottshögskolan, GIH, i Stockholm.

Han har doktorerat på Exercise & Health Sciences vid University of Bristol, samt inom medicin med inriktning mot klinisk översiktsforskning (behandling) vid Karolinska Institutet. Under åren 2010-2015 var han forskargruppledare på Överviktscentrum vid Karolinska Universitetssjukhuset, och är docent i metabolism (ämnesomsättning).

Foto: Stefan Tell