Vegomat, klimat och hälsa

Föreläsare: Gustav Jävligt gott och Linda Bakkman

Vego – nu ännu viktigare. Senaste rapporterna från klimatforskare visar tydligt vägen: vi behöver mer grönt på tallriken och dra ner på sådan mat som är utsläppsintensiv i produktion. Men en förändring av matvanor behöver göras på ett smart sätt och med möjlighet att öka på sin hälsa. Verkar det bökigt och undrar du om det verkligen räcker med lakto-ovo-vegetariska eller veganska alternativ? Lugn, till vår hjälp finns boken Vego i världsklass (Norstedts 2019, Bakkman, Johansson, Richert).
 
Boken har tillkommit i samarbete med WWF och Sveriges Olympiska Kommitté i projektet Vego i världsklass. Här får vi lära oss allt om vilken grön mat vi ska äta för att få i oss tillräcklig energi och mättnad, och den ska dessutom vara god. Detta för att du ska kunna träna hårt och leva ett aktivt liv men samtidigt ställa om till mer hållbara kostvanor. Så, förbered dig för extra kunskap kring vego, klimat och hälsa, tillsammans med författarna Gustav Johansson och Linda Bakkman.
 
Gustav Johansson, matentreprenören bakom matbloggen Jävligt gott, visar hur man gör för att laga god, näringsspäckad och mättande vegomat på ett lätt sätt. Linda Bakkman är näringsfysiolog och doktor i medicinsk vetenskap. I 13 år har hon arbetat som kostrådgivare på Sveriges Olympiska Kommitté med att förbättra kosten för våra mest framgångsrika idrottare. I sitt arbete möter hon allt från motionärer till hårt tränande ungdomar och OS-medaljörer.
 

Foto: Kajsa Göransson